· 

Geld verdienen met affiliatie

Wat is affiliatie

 

Affiliate marketing is een manier voor bedrijven om aan nieuwe klanten te komen. Daarvoor hebben ze bronnen nodig om deze klanten te bereiken. Door slim gebruik te maken van jouw netwerk kunnen zij dat bereiken. Hoe kunnen ze dat doen en, belangrijker voor jou, Hoe kun jij daar iets aan verdienen?

 

Sluit je aan bij een organisatie die deze diensten biedt. Dit kunne kleine maar ook heel grote partijen zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan Bol.com, Amazone.com of Aliexpress.com. (Voor alle duidelijkheid; Ik heb hier geen link mee en verdien niet aan deze tip).
Maar er zijn ook kleinere spelers op de markt zoals Paypro.nl

Door je in te schrijven bij deze organisaties krijg je een code/ link. Je kunt nu op je eigen sociale media zoals Twitter, Facebook, Pinterest, Instagram etc. gaan adverteren. Iedere verkoop die daaruit voortkomt zal geregistreerd worden en krijg je een provisie van.

 

Als voorbeeld zet ik hier de advertentie voor Freds Bouwtekeningen neer.

Ik adverteer daar mee door op deze link te klikken. Mocht jij deze bouwtekeningen bestellen dan betaal je daar € 67,- voor. Mijn beloning daarvoor is dan € 27,- . Dit is een hele mooie commissie voor het plaatsen van een advertentie. Je kunt dit doen door het plaatsen van een gratis advertentie op de genoemde platformen of marktplaats of andere verkoop sites. Je kunt ook een link plaatsen als je zelf een website hebt.

 

Voorbeeld 2

In mijn praktijk als natuurgeneeskundige houd ik mij meer bezig met gezondheid en welzijn. Het zou dan ook passender zijn om daar een link te plaatsen naar gezonde tips.

Hier past de link naar “Perfect slapen in 7 stappen” beter bij. De prijs die de klant betaald is € 37,-. Mijn beloning daarvoor is € 12,-

 

De marges via grote organisaties zoals Aliexpress.com zijn vaak veel kleiner maar deze bedragen kunnen door de volume behoorlijk oplopen.

 

Inkomsten uit Affiliate marketing zijn afhankelijk van jouw netwerk en hoe actief jij bent met deze activiteit.

De risico’s die je loopt zijn niet hoog. Bij Paypro betaal je wel een jaarlijks bedrag om lid te zijn. Als je betaalde advertenties plaatst moet je natuurlijk wel kijken wat de kosten en de baten zijn. Maar dit is overzichtelijk.

 

 

Veel plezier met wat extra geld verdienen.